1 min

SamMobile beweert de eerste foto van de Samsung Galaxy S IV ontdekt te hebben. De foto is afkomstig van een bron die meerdere foto’s tot de beschikking zou hebben. Het ontwerp van de telefoon is ten opzichte van de Samsung Galaxy S III weinig gewijzigd.

Op de foto is te zien dat de vermeende Galaxy S IV een dunnere rand rond het scherm heeft. Daarnaast is de fysieke knop verdwenen. Omdat het scherm niet is ingeschakeld, is onduidelijk of de knoppen onder of in het scherm verwerkt zijn. Er verschijnen tegenwoordig steeds vaker smartphones waarbij de Android-knoppen in het touchscreen verwerkt zijn in plaats van de behuizing.

Volgens geruchten heeft de Galaxy S IV een quad-core Exynos 5450-processor die draait op 2 GHz. Voor het grafische werk wordt beroep gedaan op een Mali-T658 GPU en er is ook 2GB werkgeheugen aan boord. Het scherm heeft een aanzienlijke afmeting van 4,99 inch en zou een Full HD-resolutie ondersteunen. De camera’s aan de voor- en achterkant hebben respectievelijk een resolutie van 2 en 13 megapixel. De smartphone wordt geleverd met Android 4.2.1.

De Galaxy S IV zou pas in mei verwacht kunnen worden, zo werd eerder vandaag ontdekt op de Facebook-pagina van Samsung Libanon. Samsung heeft vooralsnog niet gereageerd op de geruchten.