Nintendo gaat langzame Wii U aanpakken

Abonneer je gratis op Techzine!

Eén van de grootste irritaties bij het gebruik van de Nintendo Wii U is de langzame gebruikersinterface. Ook Techzine ondervond dit tijdens het recenseren van het product. Dit is inmiddels ook bij Nintendo doorgedrongen en daarom komt het Japanse bedrijf dit jaar nog met twee systeemupdates.

De eerste update komt deze lente en zal ervoor zorgen dat de software sneller laadt. Daarbij wordt ook de Virtual Console direct via de Wii U beschikbaar en hoeft er niet meer gebruik gemaakt te worden van de virtuele Wii. Virtual Console biedt de mogelijkheid om spellen van onder andere de GameCube, Nintendo 64 en andere consoles te spelen.

De tweede update zal in de zomer verschijnen. Deze moet ervoor zorgen dat gebruikers sneller terug komen bij het Wii U-hoofdmenu, eveneens een zeer welkome wijziging in het gebruik van Nintendo’s nieuwste spelcomputer.

CEO van Nintendo, Satoru Iwata, kondigde de twee update gisteren aan tijdens een Nintendo Direct-uitzending. Daarbij vertelde hij ook dat er een Miiverse-update aankomt die gebruikers toegang geeft tot het sociale netwerk van Nintendo via hun smartphones.