Apple slijt 25 miljardste muzieknummer in iTunes

Abonneer je gratis op Techzine!

Apple heeft gisterenavond bekend gemaakt dat de iTunes Store deze week de mijlpaal van 25 miljard verkochte muzieknummers heeft bereikt. Apple heeft in de digitale muziekmarkt nog altijd een groot aandeel.

"We zijn onze toegewijde klanten dankbaar dat zij de iTunes Store gedurende de afgelopen 10 jaar ’s werelds grootste online muziekwinkel hebben gemaakt", zo meldt Eddy Cue. De Duitser Phillip Lüpke was uiteindelijk verantwoordelijk voor het doorbreken van de barrière naar 25 miljard downloads. Vanwege zijn aankoop van Monkey Drums van Chase Bunch keert Apple de gelukkige iTunes-gebruiker een waardebon van 10.000 euro uit.

Er worden per minuut zo’n 15.000 muzieknummers gekocht via de iTunes Store, meldt Cue verder. Apple heeft dankzij de integratie van de iTunes Store in iOS-apparaten een groot voordeel ten opzichte van competitie zoals Amazon.

De laatste keer dat er statistieken van de iTunes Store bekend werden gemaakt was tijdens de presentatie van de iPhone 4S in oktober 2011. Destijds gaf Tim Cook, Apple’s CEO, aan dat er 16 miljard nummers verkocht werden. In de daaropvolgende 1,5 jaar tijd groeide dat aantal dus met maar liefst 36 procent.

De iTunes Store is beschikbaar in 119 landen en heeft 26 miljoen muzieknummers in de catalogus. De iTunes Store werd gelanceerd op 28 april 2003 en kwam op 26 oktober 2004 in Nederland en België beschikbaar.