Skype-app BlackBerry 10 is Android 2.3-poort

Abonneer je gratis op Techzine!

BlackBerry heeft geen eigen Skype-applicatie voor het nieuwe platform BlackBerry 10. In plaats daarvan gebruikt BlackBerry een poort als emulator voor de al beschikbare Skype-app voor Android 2.3 Gingerbread.

Bij de presentatie van BlackBerry 10 liep het bedrijf te bazelen dat er 70.000 applicaties beschikbaar zijn bij de lancering van het nieuwe platform, waaronder ook Microsoft’s Skype. Nu blijkt dus dat er geen Skype-applicatie voor BlackBerry 10 komt, maar dat het een poort betreft die de Skype-applicatie voor Android bruikbaar maakt op BlackBerry 10. Dat komt bovenop de toch al gebrekkige Andriod Skype-app.

Alle Android-applicaties in de BlackBerry World store zijn overigens gebaseerd op het twee jaar oude Android 2.3 Gingerbread. De poort maakt applicaties in ieder geval niet sneller, maar hopelijk functioneren ze zonder al te veel problemen. BlackBerry zegt binnenkort de poort-software compatibel te willen maken met Android 4.1 Jelly Bean, maar tijd of datums geeft het Canadese bedrijf niet.