Speciaal team NYPD voor gestolen iPhones, iPads

Abonneer je gratis op Techzine!

Er worden erg veel iPhones en iPad gestolen in New York City. Van januari tot september 2012 werden in totaal 11.447 Apple-apparaten gestolen. Hierdoor heeft New York Police Department besloten een apart team op te zetten om gestolen Apple-apparaten terug te vinden.

Dankzij het grote aantal diefstallen van Apple-apparaten is het misdaadcijfer voor het eerst in 20 jaar gestegen in New York City.

Om een iPhone of iPad op te sporen, beginnen de rechercheurs met het verkrijgen van een IMEI-nummer, zodat ze het apparaat kunnen lokaliseren. De IMEI wordt overgedragen aan Apple die vervolgens de locatie van het apparaat opvraagt. Ook krijgt de NYPD informatie van Apple over of het apparaat opnieuw is geregistreerd bij een andere telecomprovider en of er een nieuwe account op het apparaat is aangemaakt.

De New Yorkse politie is niet alleen bezig om individuen die Apple-producten hebben gestolen achter slot en grendel te krijgen en om deze producten terug te brengen naar hun eigenaren, maar ook om patronen te vinden over wie er aan het stelen is. Zo is de NYPD zelfs achter een iPad gegaan die in de Dominicaanse Republiek verbleef.

Degene die een gestolen Apple-product koopt, moet het apparaat bij de politie inleveren zodat het teruggegeven kan worden aan de originele eigenaar. Zij krijgen geen geld terug.