De 4G-netwerken van zowel KPN als Vodafone zullen de iPhone 5 slechts beperkt gaan ondersteunen. Alleen in drukke gebieden mag Apple’s vlaggenschip rekenen op een 4G-netwerk, alleen daar wordt de 1800 MHz-band gebruikt die de iPhone 5 ondersteunt. KPN is al begonnen met de uitrol van 4G, Vodafone begint rond de zomer.

Uit navraag bij Vodafone blijkt dat de provider voornamelijk gebruik maken van de 800 MHz-band, welke de iPhone 5 niet ondersteunt. Deze band zal uiteindelijk landelijk beschikbaar zijn, waar de 1800 MHz-band alleen in drukke gebieden zal worden toegepast. Door ook deze band te gebruiken wordt het netwerk sneller en er ook meer capaciteit.

Voor T-Mobile zal het ongetwijfeld anders liggen. Die telecomprovider wist bij de veiling van frequenties geen 800 MHz-frequenties te bemachtigen en moet het doen met enkel de 1800 MHz-band. Dat is voor iPhone-gebruikers natuurlijk wel gunstiger. Voor Tele2 geldt juist het omgedraaide, die provider kon alleen 800 MHz-frequenties bemachtigen en zal de iPhone 5 dus niet op een 4G-netwerk kunnen krijgen.

Andere smartphones die 4G-ondersteuning hebben kunnen over het algemeen met beide frequenties overweg.