min

Tags in dit artikel

, , ,

Een pas gepubliceerd patent toont Sony’s plannen om een eigen variant van Google Glass te ontwikkelen. Sony’s concept heeft onder andere twee displays en een futuristisch ontwerp.

Geïnspireerd door Project Glass van Google, maar wel ontworpen met een eigen kijk op draagbare displays. Sony ziet net als andere fabrikanten brood in de toekomstige markt voor digitale brillen.


Sony’s blik op de bril oogt in ieder geval al wat sportiever, om niet te zeggen buitenaards. Het ontwerp heeft twee losstaande lenzen, die ook als scherm functioneren. In de schets zijn ook een camera en ruimte voor accu’s meegenomen. Wat Sony precies qua software gaat doen laat het patent niet los. Het gaat om een 2D-interface, deze is een paar millimeter verstelbaar naar de wensen van de drager.

Sony bouwt al langer hoogwaardige hardware en lijkt deze nieuwe markt niet zomaar aan Google over te geven. Met Apple, LG en Samsung die naar verluidt eveneens in de boot stappen met een draagbare bril of smartwatch, staan we wellicht op de drempel van een nieuw tijdperk voor draagbare techniek.

Techzine reviewde in het verleden ook al eens de Sony Personal 3D Viewer, een bril die zeker innovatief was maar zeer zeker niet geschikt voor dagelijks gebruik zoals de brillen die nu op het programma staan.