1 min

Adobe heeft bekendgemaakt dat het na tien jaar een einde maakt aan de Creative Suite-software. De ontwikkelaar van software als Illustrator, InDesign en Photoshop gaat zich richten op de eigen Creative Cloud-dienst.

Adobe bracht de eerste versie van Creative Suite in 2003 uit en in de tussentijd volgden er nog vijf andere edities. Bij de introductie van de meest recente versie bracht Adobe ook een online variant met een maandelijks abonnement uit, waarnaar nu dus de aandacht zal verschuiven.

Adobe Creative Suite 6 zal de komende tijd gewoon nog te koop zijn, maar afgezien van enkele mogelijke bugfixes en compatibiliteitsupdates zal Adobe weinig meer doen aan de software. Bovendien komt er geen zevende versie van de Creative Suite.

Adobe verlegt de focus naar de Creative Cloud-dienst die vorig jaar werd geïntroduceerd. In juni komt het bedrijf met een grote update voor de software. Adobe’s keuze voor de cloud is makkelijk verklaard: dankzij de clouddienst wordt piraterij van de software een stuk lastiger en kan gerekend worden op maandelijkse inkomsten.