Surface Pro vanaf 30 mei beschikbaar in Benelux

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft publiceert prijzen en datums voor de beloofde bredere verkrijgbaarheid van de Surface Pro-tablets. De tablet zal in Europa te koop zijn vanaf 30 mei met een adviesprijs vanaf 886 euro.

De Britten kunnen er een weekje eerder van genieten, de rest van de Europese landen moet wachten tot 30 mei. De ongeduldige individu kan het apparaat nu al testen in de Brand Store op de Kalverstraat in Amsterdam, geopend tot 9 juni.

Microsoft brengt de tablet uit in België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Zweden en Zwitserland. Andere markten zoals Australië, Hongkong en Nieuw-Zeeland zullen de Surface Pro eveneens binnenkort in de winkelschappen hebben.

Surface Pro zal te vinden zijn in de schappen van bijvoorbeeld Media Markt of Saturn en de Nederlandse Microsoft Store. De 64GB-variant gaat vanaf 886 euro over de toonbank, terwijl de adviesprijs van de 128GB versie op 986 euro is gesteld. De Touch- en Type-covers zijn los verkrijgbaar voor respectievelijk 119,99 euro en 129,99 euro.

De Surface Pro was een van de drijfkrachten achter Microsoft’s mobiele verkoop in het afgelopen kwartaal. Ondanks twijfels van recensenten werd het apparaat goed ontvangen. De krachtige Intel i5-processors en Windows 8 spelen daar absoluut in mee, die in tegenstelling tot Windows RT wel ondersteuning biedt aan oudere Windows-software.