Toshiba voorziet laptop series van nieuwe modellen

Abonneer je gratis op Techzine!

Toshiba heeft een nieuw ontwerp ontwikkeld voor de laptop series en komt zodoende binnenkort met nieuwe modellen op de markt. Om te beginnen presenteert Toshiba de Satellite P-serie, wat duidelijk een high-end serie is. Er zullen ongetwijfeld nog series gaan volgen in lagere prijsklasse.

Eerder deze week schreven we ook al over de nieuwe Toshiba Excite-tablets en vandaag over de nieuwe Toshiba Qosmio All-in-One pc. Nu is het de beurt aan de nieuwe high-end laptops van Toshiba.

Ook bij de tablets en All-in-One was het nieuwe uiterlijk van Toshiba al te bewonderen, maar bij de laptops wordt het plaatje helemaal duidelijk. Toshiba kiest ervoor om de eigen merknaam wat kleiner weer te geven, linksonder op het scherm. Verder gaat Toshiba de powerknop op alle producten gelijktrekken en representatief voor het merk maken. Deze knop zal in de meeste gevallen zilvergekleurd zijn en rondom voorzien zijn van verlichting. De verlichting kan groen of rood kleuren, afhankelijk van de staat van het apparaat. Zo zal de knop te vinden zijn op de All-in-One pc’s, laptops en televisies van de Japanse fabrikant.

Toshiba Satellite P-serie

De duurste van de drie series is de P-serie, deze laptops verschijnen vanaf 999 euro in de winkel en het zijn de topmodellen van Toshiba. Toshiba zal in de P-serie verschillende configuraties op de markt brengen en ook in verschillende formaten. Toshiba kiest hierbij voor modellen met een 15,6 of 17,3 inch scherm. In de P-serie zullen om te beginnen de P50, P50t en P70 verschijnen, waarbij de 5 staat voor 15 inch en de t voor touch. In de P-serie zullen alle modellen voorzien worden van Intel Core-processoren, dit kan zowel de derde als vierde generatie betreffen.

Waarschijnlijk wil Toshiba al deze P-modellen onder het label ultrabook verkopen en zal daarom alleen de P50t voorzien zijn van een 4e generatie Intel Core processor. Intel eist voor de 4e generatie Core-processoren namelijk een touchscreen, om het label ‘ultrabook’ te mogen gebruiken. Voor de derde generatie was dit nog niet het geval.

Alle P-modellen worden in elk geval voorzien van een discrete videokaart. Het gaat hierbij om de GeForce GT 740M of de GT745M, met respectievelijk 2 of 4GB VRAM. Deze kaarten ondersteunen de Optimus-technologie. Wat betreft de opslagcapaciteit kiest Toshiba voor verschillende invalshoeken. De 17 inch P70 wordt gezien als een desktopvervanger en krijgt daarom twee harde schijven met in totaal maximaal 3TB aan opslagcapaciteit. De P50 en P50t lijkt de keuze te bieden tussen 1,5TB aan HDD-opslagcapaciteit, een hybride mogelijkheid met een 1TB HDD en een 8GB SSD of een volledige SSD van 256GB. Waarschijnlijk is de hybride oplossing daarbij de goedkoopste en meest populaire optie.

De hoeveelheid werkgeheugen weet Toshiba op moment van schrijven niet te melden, enkel dat deze maximaal 16 of 32GB zal zijn. 16GB voor de P50 en P50t en 32GB voor de P70. Alle modellen zullen beschikken over WiFi Miracast, twee USB 2.0- en twee USB 3.0-poorten (de P70 heeft vier USB 3.0-poorten), Ultra HD-ondersteuning via HDMI (alleen bij Core i7), twee Harman Kardon stereoluidsprekers (vier bij de P70).

De Satellite P-serie is verkrijgbaar vanaf eind juni, met een vanafprijs van 999 euro.