Huawei toont Ascend W2 op Mobile Asia beurs

Abonneer je gratis op Techzine!

Huawei heeft op de Mobile Asia-beurs een nieuw toestel tentoongesteld, het gaat om de Huawei Ascend W2, een nieuw Windows Phone 8-toestel. Naast het uiterlijk zijn nu ook de specificaties van het nieuwe Windows Phone-toestel bekend.

De Huawei Ascend W2 is de opvolger van de Huawei Ascend W1 (review), die we eerder dit jaar aan een review onderworpen. De Huawei Ascend W2 is wederom geen high-end model, op basis van de specificaties is het meer een low-end of goedkoop midrange-model.

Het toestel beschikt over een scherm van 4,3 inch, waarschijnlijk IPS, met een resolutie van 800 x 480 pixels. Aan de binnenkant vinden we Snapdragon MSM8230-chipset met een dual-core processor, dat is hetzelfde als bij de Ascend W1, maar met een hogere kloksnelheid van 1,4 GHz. De opslagcapaciteit bedraagt 8GB en het werkgeheugen slechts 512MB. Op de achterzijde van het toestel is een 5 megapixel camera te vinden, die ook video’s kan opnemen in 720p.

Aan de binnenkant is een verwisselbare accu te vinden van 1.700 mAh, een micro SD-slot en een normaal simkaart-slot. De Huawei Ascend W2 lijkt vooralsnog alleen in China uit te komen, aangezien het toestel is voorzien van een China Mobile-logo. Of het toestel ook buiten China beschikbaar komt en wanneer is nog onduidelijk. In China komt het toestel in elk geval beschikbaar met een rode en gele achterkant, wat we kennen van Nokia en ook HTC.

Opvallende features aan het toestel zijn dat deze ook met handschoenen is te bedienen, wederom iets dat Nokia veel toepast in zijn toestellen. Wel geheel uniek is dat de kleuren van de aanraakgevoelige toetsen onderin het scherm meekleuren met de ingestelde themakleur van Windows Phone.