99,8% Windows Phone-apps draait met 512MB RAM

Abonneer je gratis op Techzine!

Uit een onderzoek van All About Windows Phone is naar voren gekomen dat 99,8 procent van de applicaties voor Microsoft’s mobiele platform geschikt is om te draaien op smartphones met 512MB werkgeheugen. Er zijn bijna 150.000 applicaties onderzocht.

Van die 150.000 applicaties is 99,76 procent geschikt om te draaien op smartphones met slechts 512MB werkgeheugen. Dat komt erop neer dat slechts 331 applicaties niet overweg kunnen met smartphones met een beperkte voorziening in werkgeheugen. Dit is belangrijk, want de Windows Phone die volgens AdDuplex het best verkoopt is Nokia’s Lumia 520 (review) en dat toestel is voorzien van 512MB RAM.

Nu denken de meeste mensen dat games over het algemeen het moeilijkste soort applicaties zullen zijn. Van alle onderzochte games bleek echter slechts 0,36 procent niet geschikt te zijn voor een klein werkgeheugen. Wel is het zo dat er veel toppers bij deze incompatibele spellen zijn, zoals N.O.V.A. 3, Mass Effect: Infiltrator en Halo: Spartan Assault. Die laatste game zal volgende maand een update krijgen om dit probleem op te heffen.