‘Update Android 4.2.2 voor HTC One stopgezet’

Abonneer je gratis op Techzine!

De upgrade naar Android 4.2.2 voor de HTC One is mogelijk stopgezet. Een bug in de update zou ervoor zorgen dat de APN-instellingen verdwijnen en dat gebruikers daardoor soms geen verbinding meer kunnen maken met het mobiele internet.

Dit meldt AndroidPlanet.nl. Volgens de berichten zou de HTC-klantenservice tegenover een HTC One-gebruiker hebben laten weten dat de update is stopgezet en dat er over enkele dagen een nieuwe versie zal verschijnen. "Daar zijn ze nu al een paar dagen mee bezig, waarschijnlijk komt hij heel binnenkort weer uit", zo meldt de klantenservice naar verluidt.

Het zou gaan om een probleem in de APN-instellingen van de HTC One. Deze zijn in sommige gevallen verdwenen nadat gebruikers de update hadden geïnstalleerd. Daardoor was het niet meer mogelijk om een mobiele internetverbinding op te zetten.

In sommige gevallen zou het toestel deze APN-instellingen automatisch ophalen, maar dat is niet altijd het geval. De gebruiker moet de APN dan zelf instellen, maar voor de niet-technische gebruikers is dat lastig en dan zit deze dus zonder mobiele internetverbinding.

Het bericht is opvallend gezien de update naar Android 4.2.2 voor de HTC One vandaag in India is begonnen.

Er zou binnen enkele dagen een nieuwe update gereed staan, zo blijkt uit het gesprek van de gebruiker met de klantenservice. HTC Nederland heeft echter nog niet gereageerd op het bericht.

HTC heeft laten weten dat het de update van Android 4.2.2 van de HTC One inderdaad heeft stopgezet. Het bedrijf laat tegenover Techzine weten: "De update van de HTC One naar Android 4.2.2 is tijdelijk gepauzeerd. Momenteel worden de 4G-instellingen geoptimaliseerd om gebruikers de beste ervaring te bieden met de HTC One. HTC streeft ernaar de update eind volgende week te hervatten."