Lenovo komt met nieuwe flexibele laptops

Abonneer je gratis op Techzine!

Tijdens de IFA in Berlijn kondigde Lenovo twee nieuwe flexibele laptops aan: de Flex 14 en de Flex 15. Deze laptops moeten de gebruiker de mogelijkheid geven om het scherm te kunnen draaien om gemakkelijk gebruik te kunnen maken van het 10-punts multitouchscreen.

De laptops moeten verschillende specificaties gaan bieden, waarbij de goedkoopste variant in Amerika te krijgen is voor $799. De apparaten worden geleverd met een 14,1 inch- of een 15,6 inch-scherm. Daarbij is te kiezen uit een schermresolutie van 1366 x 768 of 1920 x 1080. Via een HDMI-uitgang kan het beeld ook naar een televisie verstuurd worden, waarbij ook Dolby Advanced Audio V2 ondersteund wordt.

De krachtigste versie van beide laptops beschikt over een vierde generatie Intel Core i7-processor, maximaal 8GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 500GB, eventueel in de vorm van een SSD. De apparaten zullen beide uitgerust zijn met Windows 8. De laptop is, eenmaal helemaal opgeladen, volgens Lenovo ongeveer 9 uur te gebruiken en is met slechts 22 millimeter redelijk dun te noemen.

Beide apparaten worden in het zwart geleverd met een keuze uit een zilver of een mandarijnoranje kleur. Inmiddels zijn twee van de vier Flex 14 vooraf geconfigureerde modellen te verkrijgen in Amerika. Prijzen en beschikbaarheid voor de Benelux zijn nog niet bekend.