Binnenkort komt er een nieuwe lijn Chrome OS-producten op de markt, die gebruik gaan maken van de Haswell-processor van Intel. De processor zou ervoor moeten zorgen dat we te maken krijgen met energiezuinige Chromebooks, die niet inleveren op prestaties. Ook werd een Chromebox aangekondigd

Dit werd aangekondigd door Google en Intel, tijdens het Intel Developer Forum in San Francisco afgelopen woensdag. De Chromebooks worden gemaakt door Acer, Asus, Hewlett-Packard en Toshiba.

Met de Haswell-processor zouden de Chromebooks een accuduur van rond de 9 uur moeten hebben. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de Chromebooks die alleen WiFI ondersteunen minder dan 300 euro gaan kosten. Hiermee volgen de chromebookfabrikanten het voorbeeld van Acer’s C7 Chromebook en Samsung’s Series 3 Chromebook.

Overigens wilde Google niet te veel kwijt over de nieuwe lijn Chromebooks en verwees het bedrijf door naar de fabrikanten van de apparaten voor meer informatie. Acer gaf in ieder al aan dat de Chromebook van de fabrikant op tijd voor de feestdagen gelanceerd wordt.

De Chromebook van Hewlett-Packard zal verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en voor een extra bedrag is het mogelijk om een 4G-model te krijgen. Daarnaast zal het apparaat beschikken over een 14 inch-scherm, een 16GB SSD, een HDMI-poort, USB 2.0- en 3.0-poort en een aansluiting voor de koptelefoon. De Chromebox van Asus is bedoeld als een makkelijke draagbare computer die ook als desktopsysteem gebruikt kan worden.

Overigens heeft Google aangegeven dat het twee van de grootste nadelen van Chrome OS gaat aanpakken: offline ondersteuning en apps die zich op dit moment nog niet kunnen meten met apps voor mobiele besturingssystemen.