Zoals bij veel lanceringen van Apple-producten, waren ook bij de lancering van de iPhone 5S en de iPhone 5C vandaag weer bij verschillende Apple Stores wereldwijd rijen te vinden. Hordes Apple-fans stonden te wachten totdat ze eindelijk het nieuwe toestel in hun handen konden houden.

Vandaag lanceert Apple de nieuwe generatie iPhones. Dit betekent dus dat er voor de Apple Stores weer grote rijen fans staan die zeker willen weten dat ze als eerste de nieuwe iPhone hebben. Dit keer kan de consument voor de eerste keer in iPhone-geschiedenis kiezen uit twee nieuwe toestellen, hoewel er wellicht zelfs mensen zijn die beide apparaten direct kopen. Het nieuwe vlaggenschip van Apple, de iPhone 5S, of het kleine broertje daarvan, de iPhone 5C.

De nieuwe toestellen waren als eerste verkrijgbaar in Australië en Azië. In Manhattan staan de echt fanatieke Apple-fans inmiddels al twee weken in de rij. Inmiddels zijn er in de Europese landen waar de nieuwe iPhones al wel verkocht worden al lange wachttijden wanneer je ervoor kiest om de nieuwe toestellen online te bestellen. Als je in die landen de iPhone 5S wilt bestellen, moet je rekenen op een wachttijd van tien dagen. Volgens geruchten komt dit doordat de bedrijven die de vingerafdruksensor maken moeite hebben met het op tijd afleveren van het onderdeel.

Mensen die in de rij staan hebben overigens een grotere kans om een zilveren of gouden iPhone 5S te bemachtigen dan wanneer dat online geprobeerd wordt. Naar verluidt zijn er heel weinig toestellen in deze kleuren uitgeleverd aan online winkels.