‘Android 4.4 KitKat laat gebruiker sms-app kiezen’

Abonneer je gratis op Techzine!

Volgens geruchten zou in de nieuwe versie van de Android-app van Google Hangouts het gebruik van SMS en MMS worden geïntegreerd, met de komst van Android 4.4 KitKat. Door de komst van deze functie zouden gebruikers ook andere apps als standaard kunnen kiezen om berichten mee te ontvangen en versturen.

Gebruikers van Android zullen naar alle waarschijnlijkheid in versie 4.4 KitKat voortaan zelf kunnen kiezen welke app ze als standaard willen gebruiken voor het versturen van tekstberichten. Momenteel buiten ontwikkelaars verschillende omwegen uit om dit voor elkaar te krijgen, waar Google geen groot aanhanger van is. Door de opening van deze mogelijkheid in Android 4.4 zal dit echter niet langer nodig zijn.

Tevens was in Google Hangouts, dat eerder werd losgekoppeld van Google+, het al mogelijk om tekstberichten en mediabestanden te versturen. In Google Hangouts 1.3, dat met Android 4.4 KitKat zal verschijnen, zal naar verluidt de SMS en MMS-functie worden geïntegreerd.

Op deze manier zal Google de Hangouts-app meer op gelijke hoogte krijgen met iMessage van Apple. Een groot verschil echter is dat iMessage terug kan vallen op het gebruik van een sms-bericht, wanneer de zender of ontvanger niet over een internetverbinding beschikt. Google Hangouts vereist een werkende internetverbinding en gaat voor zover bekend niet automatisch over op het gebruik van een andersoortige verbinding wanneer het bericht niet via internet bezorgd kan worden.