“Er hangt een geurtje aan bepaalde Dell-laptops”

Abonneer je gratis op Techzine!

Wanneer er op een online forum van een fabrikant wordt gesproken over katten, is het meestal off-topic. In het geval van Dell blijkt dit echter niet het geval. Veel gebruikers melden namelijk dan hun onlangs aangeschafte Dell-laptop ruikt naar kattenurine.

Op het internetforum van Dell (link) zijn de afgelopen tijd veel berichten geplaatst omtrent een hinderlijke geur. Het zou hierbij gaan om de Dell Latitude 6430u. Volgens meerdere gebruikers zou deze een geur verspreiden die sterk aan kattenurine doet denken.

Dell heeft het bestaan van het probleem bevestigd en geeft aan dat gebruikers die kampen met het geurprobleem van de Latitude 6430u contact kunnen opnemen met de technische ondersteuning om een oplossing te regelen.

De oorzaak van het probleem ligt volgens Dell aan het productieproces van het toetsenbord van de laptop. Daar zijn inmiddels aanpassingen doorgevoerd. Tevens zou er geen gevaar bestaan voor de gezondheid. Bij de momenteel geproduceerde Dell Latitude 6430u zouden gebruikers geen last meer hebben van de hinderlijke geur.