1 min

Tags in dit artikel

,

Microsoft heeft aangekondigd dat het de stekker zal trekken uit het bieden van ondersteuning van bepaalde randapparatuur voor de desktopversie van het populaire VoIP-programma Skype.

Menig gebruiker van de desktopversie van het programma Skype zal gedurende het opstarten ervan een notificatie hebben opgemerkt, waarin Microsoft uitlegt dat het gebruik van bepaalde applicaties in combinatie met Skype niet meer zal worden ondersteund per december van dit jaar.

De desktop-API van Skype is al negen jaar oud en zal vanaf december minder of geen ondersteuning meer bieden voor specifieke Skype-accessoires van derden. Microsoft verklaart op een blog van Skype dat het de focus wil leggen op de versie van Skype die geschikt is voor mobiele apparaten.

In de praktijk betekent dit dat de ondersteuning van het gebruik van randapparatuur zoals headsets en camera’s gebaseerd op de software van de desktopversie van Skype zal wegvallen. Hierbij valt te denken aan een headset uitgerust met speciale knoppen om een Skype-gesprek aan te nemen of te beëindigen. Op het gebruik van zulke specifieke knoppen na, zal de headset zelf nog wel gewoon functioneren. Ditzelfde verhaal gaat op voor bepaalde webcams.

Microsoft verkondigt dat het zich wil richten op de mobiele versies van Skype, die zoveel mogelijk uniform worden gemaakt op ieder platform. Hierbij wordt voorop gesteld dat de mobiele applicaties energiezuinig worden en een zo goed mogelijk audio- en videokwaliteit leveren.