Stay tuned, abonneer!

Terwijl 4G nog lang niet overal is ingeburgerd op de mobiele markt, is Huawei alweer verder aan het kijken. Het bedrijf heeft vandaag aangekondigd 450 miljoen euro over een periode van vijf jaar te willen besteden aan onderzoek naar de opvolger van 4G.

Op dit moment zijn er nog geen concrete specificaties voor de 5G-standaard. Dat betekent dat niemand eigenlijk nog weet wat 5G precies zal brengen. Met 5G wordt daarom simpelweg de opvolger van de huidige 4G-standaard bedoeld.

Huawei zegt zich met het onderzoek te willen richten op een standaardsnelheid van 10Gbps, oftewel 10 keer sneller dan de meeste 4G-verbindingen van vandaag de dag.

De investering van Huawei van 450 miljoen euro zal volgens het bedrijf gebruikt worden om onderzoek te doen naar een reeks sleuteltechnologieën, waaronder onderzoek naar air-interface. Dit is de technologie die gebruikt wordt voor de verbinding tussen het toestel en de zendmast. Het bedrijf wil echter niet aangeven welke andere technologieën onderzocht worden of hoe het geld precies besteed zal worden.