SMS-functie toegevoegd aan Hangouts voor Android

Abonneer je gratis op Techzine!

Google heeft een SMS- en MMS-functie toegevoegd aan de Android-versie van de Google Hangouts-app. Deze funcite was eerder al te gebruiken in Android 4.4 KitKat, maar is nu te gebruiken op alle toestellen met Android 4.0 of later.

Met de nieuwste versie van de Google Hangout-app is het mogelijk om op alle Android-toestellen met Android 4.0 of later SMS- en MMS-berichten te verzenden en ontvangen. Daarnaast is het in de nieuwste versie van Hangouts ook mogelijk om GIF-bestanden te gebruiken en is het mogelijk om met één druk op de knop je locatie te delen. Ook dit was al eerder beschikbaar in Android 4.4 KitKat.

Google heeft ook een nieuw toetsenbord uitgebracht. Met het nieuwe toetsenbord is het mogelijk om gebruik te maken van invoer met bewegingen. Dit is ook wel bekend onder de naam swype. Standaard worden er woordenboeken voor 26 talen met de app meegeleverd. Ook zal de indeling van het toetsenbord geoptimaliseerd worden voor het scherm van het gebruikte apparaat.

Ook zitten in het toetsenbord van Google nu standaard emoji’s geïntegreerd. Deze zijn op dit moment echter alleeen nog maar te gebruiken bij Android 4.4 KitKat. Als je deze versie van het besturingsprogramma hebt dan is het mogelijk om in alle applicaties deze emoji’s te gebruiken.