Google Glass voortaan bruikbaar met iOS

Abonneer je gratis op Techzine!

Google heeft een nieuwe software-update uitgebracht voor Google Glass. Met de nieuwe versie van de software wordt voor het eerst samenwerking met iOS ondersteund en krijgen gebruikers de mogelijkheid om foto’s te maken middels een knipoog.

Met de nieuwe XE12-update voor Google Glass brengt Google de MyGlass-app uit voor iOS. Volgens Google zijn alle functies geïntegreerd die Android-gebruikers ook hebben. Dit betekent onder andere gebruik van Google Search, Gmail en Google Plus. Daarnaast is het mogelijk om het beeld van je Google Glass naar je iOS-apparaat te sturen. Eind deze week zal de app gratis beschikbaar komen in de App Store.

De nieuwe software zorgt voor nog een aantal veranderingen en zal zowel op de eerste als de tweede versie van Google Glass beschikbaar zijn.

Ten eerste zal het niet meer nodig zijn om te zeggen "OK Glass, take a picture". Met de nieuwste update is het mogelijk om een foto te maken door met je rechteroog te knipogen. Daarnaast is het mogelijk om je Google Glass te vergrendelen. De bril gaat op het vergrendelscherm op het moment dat je hem uitzet of wanneer je de bril van je hoofd haalt. Hoe vervolgens de bril weer ontgrendeld kan worden is op dit moment niet duidelijk.

Er zijn verbeteringen doorgevoerd aan Google Search cards, YouTube en Google Music. Om ervoor te zorgen dat de bril niet oververhit raakt is er nu ook een melding toegevoegd die de gebruiker hiervoor waarschuwt. Als laatste toevoeging is er een Glassware-app van Google Hangouts toegevoegd. Hierdoor moet het makkelijker worden om met andere mensen in contact te blijven.

Behalve dingen die toegevoegd zijn, zijn er ook dingen die juist verwijderd zijn. Allereerst is de Guest Mode verwijderd. Hierdoor wordt het lastiger om de bril uit te lenen. Daarnaast wordt er bij het versturen van SMS-berichten niet meer automatisch onderaan de tekst "Sent through Glass" toegevoegd. Vooralsnog is het echter niet mogelijk om digitale handtekeningen onderaan een e-mail uit te zetten.