‘Grotere iPhone 6 in mei, grotere iPad in oktober’

Abonneer je gratis op Techzine!

Wellicht zullen we de lancering van een nieuwe iPhone eerder zien dan we tegenwoordig van het Amerikaanse Apple gewend zijn. Volgens geruchten afkomstig uit bronnen in de productieketen lanceert het bedrijf in mei al een nieuwe iPhone met een groter scherm.

Nog niet zo lang geleden bracht Apple de eerste smartphone met een 64bit-processor uit; De iPhone 5S (review). Hoewel er normaal ongeveer een jaar tussen de lanceringen van twee iPhones zit, lijkt het volgende model al klaar te zijn voor een lancering in mei. Dit blijkt uit bronnen uit de productieketen van Apple. Het toestel zou een scherm hebben van ongeveer 5 inch, een volle inch groter dan de huidige modellen.

Met de lancering van een toestel met zo’n groot scherm gooit Apple de strategie om. Eerder gaf het merk aan dat grotere schermen dan die van de originele iPhone alleen maar onpraktisch zouden zijn in het gebruik. Apple stond er dan ook om bekend om een eigen weg te kiezen en niet mee te gaan met rages die door andere fabrikanten ontstonden.

Met de iPhone 5 besloot het merk toch enigszins mee te gaan in de trend van steeds grotere schermen. Apple volgde eveneens het voorbeeld van Nokia, door de iPhone 5C (review) in verschillende felle kleuren uit te brengen.

Toch zou het opvallend zijn als Apple besluit om zo kort na de lancering van de iPhone 5C en iPhone 5S een nieuw toestel uit te gaan brengen. Mogelijk heeft Apple besloten dat het niet langer wil wachten om een eigen deel van de phablet-markt te veroveren. Behalve een iPhone met een groter scherm gaan er ook geruchten over een iPad met een groter scherm.