Apple heeft een video online geplaatst waarmee de verjaardag van de Mac gevierd wordt. Volgens het Amerikaanse bedrijf is de video op één dag geschoten, volledig met de iPhone.

Op 24 januari stuurde Apple 15 camerateams de wereld in om te documenteren "hoe mensen geweldige taken vervullen met hulp van Apple’s producten". Apple’s teams deden bijvoorbeeld in Europa een bezoek aan Amsterdam, Londen en Parijs. In andere werelddelen werden bijvoorbeeld Botswana, Melbourne en Tokyo bezocht.

De teams schoten met 100 iPhones gezamenlijk maar liefst 70 uur aan video en stuurden dit materiaal in real-time op naar een centraal punt in Los Angeles. Via FaceTime gaf een regisseur aanwijzingen aan de teams. De resulterende video werd uiteindelijk als vanzelfsprekend in elkaar geflanst met behulp van Mac-systemen. Dat gebeurde met 15 filmmakers en 21 filmbewerkers.

"Dankzij de kracht van de Mac en de innovaties waartoe het apparaat heeft geïnspireerd, is een taak die normaal maandenlang zou duren in enkele dagen afgerond," meldt Apple. Het Amerikaanse bedrijf geeft wel toe dat er in sommige gevallen extra materiaal nodig was, bijvoorbeeld om een video vanuit de hoogte te schieten.