Android KitKat pas op 1,8 procent van apparaten

Abonneer je gratis op Techzine!

Zoals gebruikelijk aan het begin van de maand heeft Google weer de nieuwe cijfers over de adoptie van Android bekendgemaakt. Bijna 80 procent van de apparaten draait nu minimaal op Android 4.x, maar Android 4.4 KitKat is na ruim drie maanden pas op 1,8 procent van het totaal terug te vinden.

De adoptie van Android 4.4 KitKat (review) verloopt momenteel nog erg traag. De nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem is in vergelijking met een maand geleden met 0,4 procent gegroeid. De adoptie van Android KitKat staat daarmee in schril contrast met iOS 7 (review) van Apple, dat volgens de meest recente cijfers op 80 procent van de apparaten draait.


Android 4.3 Jelly Bean heeft met een toename van 1,1 procent de afgelopen maand de meeste groei voor de rekening genomen en staat nu op 8,9 procent. Android 2.3 Gingerbread, zeer lange tijd de meestgebruikte versie, noteert nu precies 20 procent en verliest daarmee 1,2 procent. Daarmee blijft het de op één na grootste versie, maar het lijkt een kwestie van tijd voordat ook dat niet meer het geval is.

Voor ontwikkelaars is het belangrijk om te weten welke Android-versies nog veelvuldig gebruikt worden. Zij kunnen aan de hand daarvan bepalen met welke scenario’s zij rekening moeten houden en wat voor systemen ze dienen te ondersteunen om de markt goed te bedienen.

Google meet de adoptie van Android-apparaten gedurende 7 dagen aan de hand van het verkeer in de Play Store.