Google voorziet Gmail voor iOS van grote update

Abonneer je gratis op Techzine!

De Gmail-applicatie voor apparaten met iOS heeft een langverwachte update gekregen. Met de update neemt de zoekgigant een grote klacht betreffende de snelheid van de applicatie ten harte.

Google’s ontwikkelaar Melissa Dominguez schrijft in een blogbericht dat de Gmail-applicatie na de update de mogelijkheid biedt om mails op de achtergrond op te halen. Daarvoor moeten gebruikers wel een speciale functie van iOS 7 (review) ingeschakeld hebben. Het gaat om de functie Ververs apps op achtergrond, deze is per applicatie in te stellen.

Gebruikers kunnen met de Gmail-app nu ook gebruikmaken van Google’s single sign-on-functionaliteit. Als een gebruiker inlogt op één van de diensten van Google, wordt ook direct op alle andere ondersteunde diensten van de zoekgigant ingelogd.

De Gmail-applicatie voor iOS heeft bepaalde voordelen ten opzichte van Apple’s eigen Mail-app. Zo kan Google’s variant gebruikmaken van Gmail-mappen en -labels, alsook concept-mails opslaan in de cloud. In de app kan ook worden aangegeven of bepaalde links in applicaties van Google geopend moeten worden. De Gmail-app ontbeert wel de mogelijkheid om inbox-berichten van verschillende accounts te combineren.

Gmail voor iOS is gratis te downloaden vanuit de App Store.