Sense 6-interface van nieuwe HTC One in video te zien

Abonneer je gratis op Techzine!

Met nog een week te gaan tot de officiële lancering van de nieuwe HTC One is de interface in een video vastgelegd. Het is niet de eerste keer dat we de interface langs zien komen, maar het is wel de beste video tot nu toe.

In een video is de Sense 6-interface goed te zien. Het is duidelijk dat HTC hard bezig is geweest de interface strakker te maken. Hoewel Sense 5 al redelijk voldeed aan de trend om interfaces plat te maken, voerde het Taiwanese bedrijf dit idee toch nog verder door.

Sense 6 lijkt de gebruiker de mogelijkheid te geven om een smartphone met behulp van bewegingen en gebaren te ontgrendelen. Zo valt in de video te lezen dat de telefoon uit de stand-by kan worden gehaald door tweemaal op het scherm te tikken. Dit zagen we bijvoorbeeld ook bij de LG G2 (review).

HTC gaat echter veel verder dan dat. Zo is het mogelijk om de camera-app op te starten door de telefoon horizontaal te houden en op de volumeknop te drukken. Door de telefoon in portretstand te houden en naar rechts te vegen wordt BlinkFeed geopend, als je naar links veegt opent het widget-paneel.

De nieuwe HTC One zal op 25 maart worden gepresenteerd.