‘Google werkt aan zeer goedkope Nexus met MediaTek-chip’

Abonneer je gratis op Techzine!

Volgens Aziatische media is Google aan de slag gegaan met de ontwikkeling van een zeer goedkope Nexus-smartphone. De zoekgigant zou voor dit toestel gebruikmaken van een chipset van MediaTek.

De Nexus-smartphones en -tablets staan überhaupt niet te boek als dure apparaten, maar Google zal er mogelijk nog eens een schepje bovenop doen met een nieuwe smartphone uit het Nexus-label. Door gebruik te maken van een MediaTek-processor kan het bedrijf flink snijden in de prijs, deze zou lager dan 100 dollar worden.

Mogelijk gaat Google nu dus ook laten zien hoe fabrikanten goedkope smartphones moeten ontwikkelen en tegen wat voor prijs. Dat deed de zoekgigant eerder ook al in zekere zin met de Motorola Moto G (review). In de high-end markt dicteert Google al langere tijd de richtlijnen met de eerdere Nexus-smartphones. Het is overigens niet de bedoeling dat Google deze MediaTek-smartphone als enige Nexus-smartphone zal gaan aanbieden, er zal ook een duurder model komen of de huidige Nexus 5 (review) blijft behouden.

Verdere eigenschappen van het nieuwe model zijn nog onduidelijk. Google kondigt nieuwe Nexus-toestellen tot nu toe steeds aan in combinatie met een nieuwe Android-versie. De eerstvolgende versie wordt vermoedelijk tijdens Google I/O aangekondigd, deze conferentie heeft plaats in juni. Het is echter niet onmogelijk dat Google ervoor kiest om in plaats van een smartphone eerst een nieuwe tablet aan te kondigen. Google werkt naar verluidt aan een tablet met een scherm van 8,9 inch, ontwikkeld door HTC.

Indien waar, is het nog zeer de vraag of Google het model ook in Europa zal uitbrengen of dat dit Nexus-toestel eerder bedoeld is voor opkomende markten. Dat laatste lijkt aannemelijker.