Afbeeldingen van plastic behuizing HTC One M8 Ace uitgelekt

Abonneer je gratis op Techzine!

Het lijkt er steeds meer op dat HTC van plan is een goedkopere variant van de HTC One M8 op de markt te zetten. Afgelopen weekend zijn er afbeeldingen van het toestel op het internet verschenen.

De plastic One M8 Ace moet HTC helpen bij het concurreren met Samsung, dat dankzij de plastic behuizing van de Galaxy S5 (review) makkelijk een lagere prijs kan hanteren dan HTC met de One M8 (review) kan doen. Een metalen behuizing kost nou eenmaal meer dan een behuizing van plastic. Door de HTC One M8 Ace van een plastic behuizing te voorzien kan HTC ook een high-end model aanbieden en onder of rond de prijs van de Galaxy S5 zitten.

Bovenstaande afbeelding is gelekt via @evleaks en toont een smartphone die alleen in grote lijnen lijkt op de originele HTC One M8. Zo is de gril voor de speakers aanzienlijk groter, lijkt de achterkant minder gebold en is er geen opstelling met een dubbele camera en dubbele flitser op de achterzijde. Ook de externe antennes zijn weggelaten, door de plastic behuizing hoeft HTC niet terug te grijpen op zo’n maatregel.

Het is nog onduidelijk wanneer HTC deze smartphone op de markt wil brengen. Een winkelier claimde onlangs dat de smartphone op 3 juni in de Chinese winkelschappen zal belanden voor omgerekend 350 euro.