‘Samsung komt begin 2015 met opvouwbare tablet’

Abonneer je gratis op Techzine!

Samsung is op termijn van plan om met een opvouwbare tablet op de markt te komen. In eerste instantie heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf zelf al aangegeven dat dit vermoedelijk eind 2015 of begin 2016 zal gebeuren. Er zijn nu echter aanwijzingen dat de introductie al begin 2015 zou kunnen plaatsvinden.

Zelf maakt Samsung er absoluut geen geheim van dat er gewerkt wordt aan allerlei toepassingen van flexibele schermen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf toonde bijvoorbeeld al smartphones met gebogen schermen en ook een opvouwbare tablet is al eens getoond.

Een consumentenmodel van die opvouwbare tablet werd beloofd voor eind 2015 of begin 2016, maar mogelijk lopen de ontwikkelingen voor op schema. De tablet zal volgens het Koreaanse Daum voorzien worden van een HD OLED-scherm van 8 tot 9 inch, dat tweemaal op te vouwen is.

Smartphones met flexibele schermen zijn inmiddels al verkrijgbaar, maar nog geen doorslaand succes. Tablets met een opvouwbaar scherm lijken meer potentieel te hebben vanwege het verschil in omvang. Bovendien zou een smartphone eenvoudig omgetoverd kunnen worden tot een tablet door de constructie uit te klappen.