Nieuwe foto van Galaxy F of Galaxy S5 Prime uitgelekt

Abonneer je gratis op Techzine!

Op Phone Arena is een nieuwe foto gepubliceerd, waarop een nog aan te kondigen Samsung-smartphone is te zien. Het toestel lijkt op een Galaxy S5, maar heeft duidelijk smallere randen rond het scherm, dat ook groter lijkt. Welke naam het toestel gaat krijgen is nog niet duidelijk, waarschijnlijk Galaxy F of Galaxy S5 Prime.

Er gaan al tijden geruchten over een premium versie van de Samsung Galaxy S5 (review), waarbij Samsung de specificaties naar een hoger niveau tilt. Een vlaggenschip boven een vlaggenschip, zeg maar. Want de Galaxy S5 zal vermoedelijk toch het belangrijkste toestel voor Samsung blijven. Qua naamgeving hebben we al Galaxy S5 Prime en Galaxy F voorbij zien komen. Gezien het aantal foto’s dat al is uitgelekt zal Samsung ongetwijfeld geen maanden meer wachten met de aankondiging.

Wat we kunnen verwachten is een toestel dat op een aantal fronten is verbeterd en daarom waarschijnlijk een hoger prijskaartje zal krijgen dan de Galaxy S5. De belangrijkste wijzigingen zijn naar verluidt een hoogwaardige behuizing gemaakt van aluminium en een scherm met een QHD-resolutie van 1440 x 2560 pixels. Uiteraard zal Samsung ook aan de binnenkant voor een betere processor kiezen, maar die winst ten opzichte van de chip in de Galaxy S5 zal minimaal zijn, het zal naar verwachting niet duidelijk merkbaar zijn.

De vraag is alleen of een beter scherm en een aluminium behuizing voldoende onderscheidend is en of het ook een hogere prijs kan rechtvaardigt. LG heeft met de LG G3 al een dergelijk scherm gebruikt in zijn nieuwe vlaggenschip en hanteert een adviesprijs die ruim onder die van de Galaxy S5 ligt. De kans bestaat echter dat Samsung nog meer innovaties in petto voor het nieuwe toestel welke op het eerste oog niet zichtbaar zijn.

In elk geval weten we inmiddels wel vrij zeker dat de Galaxy S5 nog een iets beter broertje zal krijgen. Op de bovenstaande foto is links het nieuwe toestel te zien en rechts een Galaxy S5.