1 min

We wisten natuurlijk al lang dat er een kleinere variant van de Galaxy S5 op komst was, maar het is toch altijd fijn om het zwart op wit te hebben. De Samsung Galaxy S5 mini komt gedurende het derde kwartaal op de markt en krijgt een adviesprijs van 479 euro.

Samsung kiest er opnieuw voor om de mini-versie van het topmodel is zo goed als alle opzichten op dieet te zetten. Dat houdt in dat niet alleen de omvang van het scherm en de behuizing is afgenomen, maar ook de interne specificaties zijn aanzienlijk minder. Samsung typeert de Galaxy S5 mini desondanks als een high-end smartphone.

De Galaxy S5 mini beschikt over een Super AMOLED-scherm van 4,5 inch, waarop 720 bij 1280 pixels worden getoond. Het rekenwerk wordt verzet door een quad-core processor met een snelheid van 1,4GHz en het werkgeheugen bedraagt 1,5GB. 4G-netwerken worden door de Galaxy S5 mini ondersteund, ook is Android 4.4 KitKat (review) aanwezig.

De interne opslag biedt 16GB aan ruimte, maar is met maximaal 64GB uit te breiden middels microSD. De camera’s schieten foto’s in 8 en 2,1 megapixel, op de achterkant zit ook een flitser. Net als de Galaxy S5 (review) beschikt de mini-variant over een energiebesparingsmode, de accu heeft 2100 mAh aan capaciteit. Ook is de behuizing spatwaterwaterdicht en is een vingerafdrukscanner en hartslagmeter aanwezig.

Samsung brengt de Galaxy S5 mini dit kwartaal uit met een adviesprijs van 479 euro en de kleuren blauw, goud, wit en zwart.