Onmogelijk om betaalde apps op Android Wear te installeren

Abonneer je gratis op Techzine!

Het is voor betaalde Android-apps op dit moment onmogelijk om een bijbehorende mini-app op een Android Wear-apparaat te installeren. Dit komt volgens Android Police door de encryptie die Google gebruikt bij betaalde apps, deze encryptie is toegevoegd om illegaal kopiëren tegen te gaan maar zorgt er ook voor dat de mini-app niet kan worden gekopieerd naar de wearable met Android Wear.

Er is een probleem ontdekt in Android Wear, het besturingssysteem voor wearables, een probleem dat Google hopelijk snel gaat oplossen. Het is namelijk onmogelijk om een mini-app te installeren van een betaalde Android-app. Google heeft bij de introductie van Android 4.1 een nieuwe beveiliging geïntroduceerd voor betaalde Android-apps. De beveiliging is bedoeld om illegaal kopiëren van betaalde apps tegen te gaan door een app min of meer aan het toestel te verbinden. Hoewel de beveiliging goed is om illegaal kopiëren tegen te gaan zorgt de beveiliging er nu voor dat mini-apps voor wearables niet kunnen worden geïnstalleerd.

De enige manier om dit te omzeilen is wanneer ontwikkelaars de mini-app apart uitbrengen in een gratis app. Dat is echter niet wenselijk want hiervoor verschijnen er veel meer apps in de Play Store die weinig toevoegen, Google zal waarschijnlijk dan ook proberen om op korte termijn de bug op te lossen. Google heeft echter nog niet gereageerd op het probleem en het is dan ook onduidelijk wanneer we een oplossing kunnen verwachten.

Recent heeft Google het nieuwe besturingssysteem voor wearables geïntroduceerd genaamd Android Wear. Android Wear kan worden gebruikt op draagbare elektronische accessoires voor je smartphone en tablet. Op dit moment is de LG G Watch een van de eerste producten die gebruik maakt van Android Wear maar binnenkort volgen nog de Samsung Gear Live en de Moto 360.