NVIDIA presenteert 8 inch Shield-gamingtablet

Abonneer je gratis op Techzine!

NVIDIA heeft vandaag een 8 inch Shield-gamingtablet gepresenteerd. Het is de opvolger van de Shield Portable, wat een tablet en controller in één was. Nu kiest NVIDIA voor een losse tablet en controller, die verbinding maken via WiFi Direct. Daarnaast is de hardware in de 8 inch-tablet een heel stuk krachtiger dan de Shield Portable.

De NVIDIA Shield tablet is in tegenstelling tot een normale tablet geoptimaliseerd voor gaming. Zo beschikt de tablet over een Tegra K1-chipset die in staat is zeer krachtige prestaties te leveren om Android-games te spelen en PC-games gestreamd te spelen. Daarnaast is er nog 2GB aan werkgeheugen aanwezig en komt de tablet in twee versies op de markt: met 16GB en 32GB. De laatste versie beschikt ook over 4G-connectiviteit.

De tablet beschikt over een 8 inch-scherm met een Full HD-resolutie, wat voldoende is om op te gamen. De tablet beschikt tot slot ook over een 5 megapixel-camera. Hoewel de Shield Portable redelijk overeenkomt met veel andere tablets, maakt de Tegra K1-chipset echt het verschil, aldus NVIDIA. Deze chip zou krachtiger zijn dan de ingewanden van alle bestaande tablets.

Aan de voorkant van de tablet zijn twee grote stereospeakers te vinden, met een dual bass reflex-poort. Hierdoor zou het geluid beter moeten zijn dan op de gemiddelde tablet. Het uiterlijk van de tablet doet vooral denken aan de HTC One M8-smartphone, maar dan een stukje groter.

Bij de tablet kan optioneel een gamepad worden gekocht, die wat weg heeft van een Xbox- of PlayStation-controller. Deze maakt via WiFi Direct verbinding met de tablet, zodat de invoer vlekkeloos zal verlopen.

Hoewel tablets in steeds meer huiskamers zijn te vinden en de ‘simpele’ spelletjes gretig aftrek vinden, hebben dit soort initiatieven met gamepads nog tot weinig succes geleid. NVIDIA hoopt dat met deze 8 inch-gamingtablet te veranderen.

De 8 inch-tablet is vanaf eind deze maand in de Verenigde Staten te koop. In Europa moet de tablet medio augustus beschikbaar komen. De 16GB-versie heeft een adviesprijs van 299 euro, de 32GB+4G-versie gaat voor 379 euro over de toonbank. Bij de tablet krijg je geen controller of cover meegeleverd, deze moet je zelf los kopen. De controller kost 59,99 euro en de cover annex standaard kost 29,99 euro.