Apple verbreekt verkooprecord met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Abonneer je gratis op Techzine!

Het eerste weekend waarin de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in de verkoop is gegaan heeft Apple geen windeieren gelegd. Van de smartphones zijn meer dan 10 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan.

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn gezamenlijk in het eerste weekend al meer dan 10 miljoen keer verkocht en dat is voor Apple een nieuw record, zoals ook het pre-order record al werd verbeterd. Van de iPhone 5C (review) en iPhone 5S (review) werden vorig jaar in het eerste weekend 9 miljoen stuks verkocht, toen waren de toestellen echter ook te koop in China. Apple kan de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in dat land momenteel nog niet verkopen.

Het is onduidelijk hoeveel exemplaren onderling van de twee modellen verkocht zijn, Apple geeft enkel het totale aantal verkopen vrij. "De verkopen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in het openingsweekend hebben onze verwachtingen overtroffen, we zijn erg gelukkig," geeft Tim Cook in een statement aan. "Terwijl ons team de productieketen nog beter op orde heeft gekregen, hadden we nog veel meer exemplaren kunnen verkopen als er een grotere voorraad was, we werken hard om de bestellingen af te handelen."

De meeste leveringsproblemen lijken zich voor te doen bij de iPhone 6 Plus. Vorige week werd al beweerd dat er per dag 400.000 exemplaren van de iPhone 6 gemaakt, terwijl er ‘slechts’ 140.000 iPhone 6 Plus-toestellen van de band rollen.

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn in België en Nederland vanaf aanstaande vrijdag te koop met adviesprijzen vanaf 699 en 799 euro.