‘Google Nexus 6 te zien op uitgelekte foto’s’

Abonneer je gratis op Techzine!

Het lijkt er meer en meer op dat Google binnenkort met een nieuwe Nexus-smartphone op de proppen komt. Het apparaat wordt gemaakt door Motorola en uitgaande van uitgelekte afbeeldingen heeft het toestel aardig wat weg van de Moto X (2014).

Google zal de Nexus 6 waarschijnlijk in oktober aankondigen en in november gaan verkopen. Het lijkt de zoekgigant echter niet gelukt om het uiterlijk van de smartphone geheim te houden, mits de uitgelekte afbeeldingen natuurlijk het werkelijke toestel tonen.


Het uiterlijk lijkt in veel opzichten identiek aan dat van Motorola’s nieuwe Moto X. De camera is bijvoorbeeld voorzien van een opvallende dubbele flitser, ook zit het kenmerkende ‘Motorola-kuiltje’ onder de lens en is de achterzijde voorzien van een ronding. Een verschil is bijvoorbeeld dat de aan-/uitknop en volumeregelaars verder naar beneden zijn geplaatst.

Qua hardware wordt de Nexus 6 een absolute topper: het geruchtencircuit spreekt over een Snapdragon 805-chipset, 3GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte en een Quad HD-scherm van bijna 6 inch. De accucapaciteit bedraagt 3200 mAh en de camera’s schieten foto’s in 13 en 2 megapixel.

Natuurlijk is de Nexus 6 voorzien van de nieuwste versie van Android, vermoedelijk wordt Android L tegelijkertijd vrijgegeven. Vermoedelijk blijven Motorola’s eigen aanpassingen en toevoegingen voor Android achterwege.