Flipboard uitgebracht voor Windows Phone

Abonneer je gratis op Techzine!

Het is meer dan een jaar geleden dat Nokia beloofde dat Flipboard naar Windows Phone zou komen en nu is het dan ook echt zo ver. De software heeft wel de minimale vereiste van Windows Phone 8.1 en 1GB aan werkgeheugen.

De Nokia Lumia 830 (hands-on), die binnenkort wordt uitgebracht, zal standaard zijn voorzien van de Flipboard-app. Eigenaars van andere Windows Phone-toestellen kunnen de app op dit moment al downloaden vanuit de Windows Store.

Met Flipboard krijgen gebruikers een gepersonaliseerd tijdschrift. In eerste instantie worden interesses aangegeven, vervolgens wordt het aanbod aan artikelen steeds meer aangepast op basis van hetgeen gelezen wordt. Opvallend is dat Flipboard voor Windows Phone geen gebruik maakt van het omslaan van pagina’s, artikelen worden in een lange lijst getoond.

Hoewel Flipboard op dit moment alleen draait op Windows Phones met minimaal 1GB werkgeheugen, wordt wel gewerkt aan ondersteuning voor smartphones met minder capaciteit. Veel goedkopere Windows Phones moeten het stellen met 512MB werkgeheugen en vallen daardoor momenteel nog buiten de boot.

Flipboard is gratis te downloaden vanuit de Windows Store.