Volgens de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo werkt Apple aan een stylus die samen met een grote iPad geïntroduceerd moet worden. Kuo baseert zich op eigen onderzoek en talloze patentaanvragen van het Amerikaanse bedrijf.

"Als je een stylus ziet, dan hebben ze het verpest," zei Apple’s oprichter en voormalig CEO Steve Jobs in 2010. Toch zou het kunnen dat Apple daar vijf jaar later deels op terugkomt, bij de introductie van een iPad met een scherm van 12 tot 13 inch. Natuurlijk is de stylus daarbij niet de enige vorm van invoer, waar Jobs voornamelijk op doelde. Het touchscreen was destijds nog niet zo ingeburgerd als vandaag de dag het geval is.

Het goede voorbeeld werd gegeven door bedrijven als Microsoft en Samsung, die met respectievelijk de Surface Pro- en Galaxy Note-reeks hebben laten zien dat de toevoeging van een stylus zo gek nog niet is. De stylus kan van pas komen bij creatieve en zakelijke toepassingen. Belangrijk is echter dat deze tablets ook gewoon met de vinger te besturen zijn.

Volgens Kuo zal Apple de grote iPad in het tweede kwartaal van 2015 introduceren en is de stylus een optioneel accessoire. Apple kiest er dus voor om de stylus niet mee te leveren, om de prijs van de tablet te kunnen drukken. De eerste versie van de stylus zal bovendien vrij simpel zijn, op termijn moet de toevoeging van extra sensoren ervoor zorgen dat de stylus een integraal onderdeel van de iPad wordt.

Het opladen van de pen zou gebeuren middels een Lightning-poort en het is onduidelijk of de stylus ook met andere iPad-varianten kan werken. Kuo verwacht geen doorslaand succes en rekent op verkoopcijfers van 2 tot 2,5 miljoen exemplaren.