Nederlandse eigenaren van een Samsung Galaxy S5 kunnen nu de update downloaden en installeren naar Android 5.0 Lollipop. Samsung is deze week begonnen met het verspreiden van de update. Indien je Galaxy S5 nog geen melding heeft gegeven over een update kan je het even handmatig proberen.

Android 5.0 Lollipop (review) is weer een hele grote update van Google, deze is begin november beschikbaar gekomen voor alle ontwikkelaars en fabrikanten. De fabrikanten hebben altijd even de tijd nodig om hun eigen software aan te passen op een nieuwe Android-versie. Ook heeft Google qua ontwerp Android flink op de schop genomen en het is aan de fabrikant in hoeverre het ontwerp van Google wordt overgenomen en hoever het daar een eigen aanvulling aan geeft.

Samsung is een van de fabrikanten die over het algemeen voornamelijk zijn eigen stijl voert, maar heeft met deze update er wel voor gekozen om de interface wat platter te maken en mee te gaan in de nieuwe stijl die Google hanteert in deze nieuwe Android-versie.

Indien je nog geen mededeling hebt ontvangen op jouw Samsung Galaxy S5 (review) dat er een update beschikbaar is kan je naar Instellingen gaan, vervolgens naar onderen scrollen naar de optie "Toestel-info" (geel icoontje), en dan bovenaan op de knop "Software-update" drukken. Als het goed is vind het toestel dan een update van maar liefst 919,24MB, die moet je downloaden en installeren. Let wel op, de update alleen te downloaden via een WiFi-netwerk, anders is je mobiele databundel er snel doorheen deze maand.

Het downloaden zal waarschijnlijk zo’n 20 minuten in beslag nemen, het updateproces is afhankelijk van hoeveel data erop je toestel staat. Bijvoorbeeld het aantal apps maar ook het aantal documenten, foto’s en filmpjes.