‘LG G4 wordt in april gepresenteerd’

Abonneer je gratis op Techzine!

De KoreaTimes meldt op basis van anonieme bronnen bij LG dat het bedrijf zijn nieuwe vlaggenschip, de LG G4, zal presenteren in april van dit jaar. Vorig jaar koos LG nog voor een lancering eind mei, het lijkt erop dat de datum nu iets naar voren is geschoven.

LG zou er bewust voor hebben gekozen om de LG G4 niet tijdens de Mobile World Congress te introduceren. Inmiddels is duidelijk dat zowel HTC als Samsung daar hun nieuwe vlaggenschip gaan presenteren, als LG ook nog zijn vlaggenschip zou presenteren moet de media hun aandacht nog verder gaan verdelen. Het gevolg is dat elke fabrikant minder aandacht krijgt en de introductie ondergesneeuwd raakt door ander nieuws. Zeker met de introductie van het vlaggenschip van Samsung.

LG organiseert dan ook zijn eigen evenement om de LG G4 te introduceren. Verder is er nog niet veel bekend over het nieuwe vlaggenschip. Volgens geruchten zou LG kiezen voor een nog hogere schermresolutie dan afgelopen jaar bij de LG G3 (review), in plaats van 2560 x 1440 pixels zou LG nu kiezen voor 2880 x 1620 pixels. Wel lijkt vast te staan dat in de LG G4 de Snapdragon 810-chip van Qualcomm te vinden zal zijn. LG gebruikt deze chip ook in de nieuwe LG G Flex 2.