Apple heeft de afgelopen drie jaar hard gewerkt aan de Apple Watch, maar zou ook flink wat tegenslag hebben gehad. Zo zou het horloge in eerste instantie voorzien worden van diverse gezondheidsfuncties zoals een bloeddrukmeter en een stressmeter, maar deze zouden uiteindelijk zijn geschrapt omdat ze simpelweg niet goed genoeg werkte. Dat meldt de Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.

Apple zou flink wat problemen hebben gehad bij het ontwikkelen van de gezondheidsfuncties. Apple voegde de afgelopen jaren flink wat medisch specialisten toe aan het personeelsbestand maar zij wisten de problemen niet op te lossen. De techniek zou te complex zijn en de werking van de functies was niet betrouwbaar. Iets wat we meteen herkennen van de smartwatches van Samsung, deze beschikken in sommige gevallen over een hartslagmeter maar die is niet altijd even nauwkeurig.

De Apple Watch beschikt uiteindelijk over diverse bewegingssensoren en een hartslagmeter, de grote vraag is natuurlijk of deze betrouwbaarder is dan de hartslagmeter die Samsung gebruikt in zijn mobiele apparaten.

Apple zou flink wat geld hebben geïnvesteerd in de sensoren voor de Apple Watch, waarover intern wordt gesproken als een bodemloze put. Zeker nu de functies uiteindelijk zijn geschrapt uit het horloge.

In april zal het even spannend zijn voor Apple, dan gaat de Apple Watch in de verkoop en zullen consumenten hun ongezouten mening geven over het apparaat. Dan zal blijken of de Apple Watch een nieuwe hit is van Apple. De Apple Watch komt beschikbaar vanaf 349 dollar. Wanneer de Apple Watch in Nederland komt is nog niet duidelijk.