Microsoft heeft vanmorgen bekendgemaakt dat het de Lumia 640 en de Lumia 640 XL vanaf half april beschikbaar maakt in de Nederlandse winkels. Een exacte datum maakte het bedrijf nog niet bekend, wel zijn de prijzen nu bekendgemaakt. De Lumia 640 krijgt een adviesprijs van 179 euro en de Lumia 640 XL een adviesprijs van 249 euro.

Microsoft heeft ervoor gekozen om de twee budgettoestellen van de nodige extra’s te voorzien. Dit is niet alleen terug te zien in het prijskaartje maar ook in de specificaties en meegeleverde diensten. Zo krijgt iedereen die een Lumia 640 of een Lumia 640 XL koopt een jaar lang gratis personal Office 365. Daarmee kan je een jaar lang gebruik maken van de volledige versies van Word, Excel, Powerpoint en Outlook. Je kan deze toepassingen niet alleen gratis op je smartphone gebruiken maar ook op je pc.

Als we naar de specificaties kijken dan zien we dat Microsoft heeft gekozen voor een Snapdragon 400-chipset met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Deze chipset biedt daarnaast ook meteen ondersteuning voor 4G-netwerken. Iets wat de meeste budgettoestellen van Microsoft nu nog niet doen. Verder is er gekozen voor 8GB aan opslagcapaciteit en 1GB aan werkgeheugen. De toestellen komen nu nog op de markt met Windows Phone 8.1 maar Microsoft garandeert dat deze toestellen te upgraden zijn naar Windows 10.

Op cameragebied gaat Microsoft ook een stapje verder dan bij andere budgettoestellen, de Lumia 640 is voorzien van een 5 megapixel camera aan de voorzijde en een 8 megapixel camera aan de achterzijde inclusief LED-flitser. De Lumia 640 XL heeft ook een 5 megapixel camera aan de voorzijde maar een 13 megapixel camera met Carl Zeiss-lens aan de achterzijde, uiteraard inclusief LED-flitser.

Het andere belangrijke verschil tussen de twee toestellen is het schermformaat de Lumia 640 is voorzien van een 5 inch scherm en de Lumia 640 XL van een 5,7 inch-scherm. De schermresolutie van beide toestellen is hetzelfde, de toestellen beschikken beide over 1280 x 720 pixels (HD).