Google heeft een update beschikbaar gemaakt voor Android Wear-smartwatches. Deze update zorgt ervoor dat vier bestaande smartwatches WiFi-ondersteuning krijgen, verder kunnen apps straks het scherm ingeschakeld houden, kan een smartwatch worden vergrendeld en komen er enkele verbeteringen in het gebruik van een Android-smartwatch.

Om een smartwatch te voorzien van een update hoeft niet te worden gewacht op de fabrikant om de update beschikbaar te stellen, het simpelweg updaten van de Android Wear-app op de smartphone is voldoende om daarna ook de update naar de Android Wear-smartwatch uit te rollen.

De update brengt onder meer ondersteuning voor WiFi naar de LG Watch Urbane, Moto 360 (review), Sony SmartWatch 3 en de Samsung Gear Live. Als WiFi is ingeschakeld zal de smartwatch gaan zoeken naar een WiFi-netwerk zodra de Bluetooth-verbinding met de smartphone wegvalt. Op die manier kunnen de smartphone en de smartwatch toch met elkaar blijven communiceren.

WiFi-netwerken waarbij ingelogd moet worden via een webpagina worden niet ondersteund door Android Wear.

Verder kunnen app-ontwikkelaars nu apps ontwikkelen die het scherm ingeschakeld houden, dit is bijvoorbeeld erg handig bij navigatie of fitness-apps zodat je continu kan zien hoever je bent. Verder kunnen emoticons nu worden getekend op het scherm bij het invoeren van berichten, worden zogenaamde "heads-up notificaties" bovenop alle andere apps getoond en bieden de smartwatches ondersteuning voor enkele nieuwe gestures op basis van de beweging van de pols.

Tot slot kan een smartwatch nu automatisch worden vergrendeld als het contact met de smartphone verliest of als de smartphone gedurende een periode niet is gebruikt.