Sony zou een nieuw type accu in ontwikkeling hebben die 40 procent langer meegaan. De accu’s zouden ontwikkelt worden voor gebruik in smartphones. Het is nog onduidelijk of de accu’s ook gebruikt kunnen worden in andere toepassingen, bijvoorbeeld zelfrijdende auto’s. Daarmee zou het bereik van de auto’s namelijk fors toenemen.

Het is de Japanse krant Nikkei die vandaag meldt dat Sony aan een nieuwe accu werkt. Deze krant zit dichter op het vuur dan veel andere media en daardoor ook iets betrouwbaarder. Daarnaast heeft de Nikkei best een goede naam.

De nieuwe accu’s van Sony zouden gebruik maken van zwavel om de hogere accuduur te bereiken. Het is niet voor het eerst dat er accu’s met zwavel worden gemaakt, maar het grote nadeel is dat de capaciteit over het algemeen rap afneemt na elke oplaadcyclus. Sony zou daar waarschijnlijk een oplossing voor hebben gevonden.

Op dit moment zou Sony nog druk bezig zijn met de veiligheidstesten voor accu’s. Pas zodra deze helemaal zijn afgerond kan er worden gekeken naar productie. De nieuwe accu’s worden dan ook niet op korte termijn verwacht.