HP vernieuwt assortiment zakelijke printers

Abonneer je gratis op Techzine!

HP heeft vandaag flink wat nieuwe zakelijke printers gepresenteerd die allemaal in de eerste helft van 2016 beschikbaar gaan komen. Met deze introducties is vrijwel het gehele zakelijke assortiment aan HP-printers op de schop genomen. Voor zowel enterprise-klanten, MKB’ers als de echt kleine bedrijven zijn er nieuwe printers op komst.

HP PageWide series

Voor de enterprise klanten en MKB’ers die echt veel printen verschijnen er verschillende nieuwe modellen in de HP PageWide-series. Deze printers beschikken allemaal over HP’s PageWide-technologie waarmee er niet wordt gewerkt met een compacte printkop maar met een paginabrede printkop. De techniek werd drie jaar geleden door HP geïntroduceerd en is nu nog verder geperfectioneerd, HP heeft ook de snelheid van de technologie weten te verhogen, zodat er nu nog meer pagina’s per minuut geprint kunnen worden.

HP heeft er ook voor gekozen om nieuwe inkt toe te passen die nog sneller droogt, wat ook een vereiste is bij printers die een groot aantal pagina’s per minuut printen.


Binnen de HP PageWide-Enterprise-series introduceert het bedrijf de HP PageWide Enterprise Color 556 SFP en de HP PageWide Enterprise Color MFP 586, dit zijn printers voor de enterprise-klanten die tot 75 pagina’s per minuut willen printen. Deze modellen zijn vanaf april te koop en krijgen een adviesprijs vanaf 699 en 1899 euro.

Daaronder komen de HP Pagewide-Managed-series en daarin introduceert HP de HP PageWide Managed P57750dw MFP en de HP PageWide Managed P55250dw SFP, deze printen zijn meer geschikt voor het MKB en dan specifiek voor bedrijven die veel printen, tot 70 pagina’s per minuut. Deze printen zijn ook vanaf april beschikbaar maar alleen in combinatie met een Managed Print Services-overeenkomst. Prijzen zijn dus niet openbaar.

Voor de kleinere ondernemers zijn er dan nog de HP PageWide Pro en de normale HP PageWide printers. HP introduceert voor deze series de HP PageWide Pro 452dw SFP en de HP PageWide Pro MFP 477dw, deze modellen halen tot 55 pagina’s per minuut en verschijnen wederom in april voor een adviesprijs vanaf 399 euro. De normale PageWide printers verschijnen in de vorm van de HP PageWide 352dw SFP en de HP PageWide MFP 377dw, deze modellen printen 45 pagina’s per minuut en hebben een adviesprijs vanaf 299 euro.

HP OfficeJet Pro

Voor de kleine ondernemers en ZZP’ers die weinig printen heeft HP de OfficeJet series, daarin verschijnen de HP OfficeJet Pro 8210, 8720, 8725 en 8740. Deze modellen komen in mei beschikbaar en moeten snel en dubbelzijdig kunnen printen. De prijzen van deze modellen zijn vanaf 129 euro. De meest verkochte OfficeJet Pro-modellen zijn straks waarschijnlijk de HP OfficeJet Pro 8960 en 6970 want dit zijn de zogenaamde All-in-One modellen waarmee ook gescand en gefaxt kan worden, deze komen in juni vanaf 149 euro beschikbaar.

HP LaserJet

Tot slot komt HP nog met twee nieuwe laserprinters, deze technologie is op zijn retour maar bepaalde bedrijven willen er nog niet vanaf stappen. HP introduceert een zwart/wit model, de HP LaserJet Pro M501 en een kleurenlaser, de HP LaserJet Pro MFP M377dw, beide modellen komen in april en het zwart/wit model krijgt een adviesprijs van 499 euro en de kleurenlaser van 399 euro.