Er zijn foto’s online verschenen die lijken op het toetsenbord van een MacBook Pro. Wat opvalt is dat de bovenste rij met toetsen is verdwenen en plaats heeft gemaakt voor een OLED-paneel waarover eerder al geruchten opdoken. Apple wil de functie-toetsen vervangen door een langwerpig OLED-scherm zodat de functietoetsen kunnen worden aangepast op basis van de actieve applicatie.

Op de foto’s is helaas het OLED-paneel nog niet te bewonderen, maar wel een uitsparing waar het paneel in geplaatst kan gaan worden. Daarmee lijkt Apple echt te gaan proberen om het oude vertrouwde toetsenbord beter te maken. In de loop der jaren zijn er wel kleine innovaties geweest in de toetsenborden, maar vaak alleen op de manier hoe erop getypt wordt. Niet zozeer in de layout, behalve dan dat er allemaal extra functies zijn toegevoegd aan de F1 tot en met F12-toetsen.


Nu wordt diezelfde rij volledig geschrapt om plaats te maken voor een OLED-paneel. Waardoor de functietoetsen kunnen worden aangepast op basis van de actieve applicatie. Op de foto’s wordt nog niet duidelijk of Apple ook een vingerafdrukscanner gaat toevoegen aan de MacBook Pro’s. Wel lijkt Apple wat in te leveren op de luidsprekers in de MacBook Pro, deze zijn nog steeds links en rechts naast het toetsenbord te vinden, maar ze zijn een stuk smaller geworden.

Aan de binnenkant zullen de nieuwe MacBook Pro’s worden voorzien van een Intel Core-processor uit de zesde generatie (Skylake) en mogelijk van een AMD Polaris GPU.