Waze-app geeft gebruiker mogelijkheid moeilijke kruisingen te mijden

Abonneer je gratis op Techzine!

De mobiele kaartenapplicatie Waze krijgt een interessante nieuwe feature. Het is in een aankomende testversie van de navigatiesoftware mogelijk om moeilijke kruisingen te vermijden. Gebruikers van de app die zich in Los Angeles bevinden krijgen die mogelijkheid als eerste. Daarna moeten meer steden en landen gaan volgen.

Waze omschrijft een moeilijke kruising als volgt: "een kruising zonder verkeerslichten, met een continue stroom van verkeer, weinig zicht, of een combinatie van die drie." De kruisingen kunnen dus vermeden worden met behulp van de update. Daarbij zoekt de applicatie een mengeling van het vermijden van moeilijke kruisingen met een goede reistijd. Het is dus niet zo dat alle moeilijke kruisingen vermeden worden, maar wel zoveel mogelijk.

Bij het ontwikkelen van de optie werden personeelsleden en een lokale kaarteneditor gevraagd om een lijst op te stellen van wat volgens hen moeilijke kruisingen waren. Op basis daarvan werd de nieuwe feature ontwikkeld. Na Los Angeles wordt de update naar New Orleans gebracht en daarna moet snel een wereldwijde update volgen. Het is de bedoeling om dit in samenspraak met de Waze-community op te bouwen.

Wanneer de update naar andere landen dan de Verenigde Staten komt is nog niet bekend. Interessant is het in elk geval wel, aangezien Waze een dochteronderneming is van Google. Daarmee is de kans groot dat als deze feature succesvol is, Google de technologie zal gaan gebruiken in Google Maps.