HTC brengt Sense-software naar smartphones van andere merken

Abonneer je gratis op Techzine!

HTC wil zijn Android-skin Sense naar de smartphones van andere fabrikanten brengen. Er zouden volgens Ausdroid meerdere gebruikers benaderd zijn om de skin op hun telefoon te zetten. Het gaat om mensen in bezit van een smartphone met Android-versie 4.4 of hoger.

Gebruikers kunnen binnen de test Sense 8 installeren. Dat werd eerder dit jaar op de HTC 10 geïntroduceerd. Betatesters worden individueel via de mail benaderd door HTC en krijgen naar het schijnt niet lang de tijd om een keuze te maken. HTC handelt verder volgens een "first come, first serve" principe. Het betreft verder een gesloten test, wat inhoudt dat het niet mogelijk is je aan te melden.

Sense 8 is de Android-skin van HTC, die het standaard op zijn smartphones installeert. Binnen de software is het mogelijk om thema’s te installeren, waarmee gebruikers hun telefoon een geheel eigen design kunnen geven. Ook is er een functie met de naam Blinkfeed, die een overzicht van alle sociale media biedt.

HTC zou de eerste zijn die zijn software naar de toestellen van andere fabrikanten brengt. Vrijwel elke smartphone-fabrikant heeft een eigen skin over Android liggen, maar het gebruik daarvan is beperkt tot de eigen smartphones, omdat de skin helemaal in Android is geïntegreerd. HTC heeft ervoor gekozen om de skin echt bovenop Android te draaien en via de Google Play Store aan te bieden en te updaten. Hierdoor draait HTC eigenlijk gewoon een kale Android-installatie, wat vanuit een beveiligingsperspectief een goede zet is.