Samsung Galaxy Note 7 op 10 oktober beschikbaar in Nederland

Abonneer je gratis op Techzine!

Samsung begint op 10 oktober met leveren van Galaxy Note 7 toestellen aan Nederlandse klanten. Het was al enige tijd mogelijk om het toestel in de voorverkoop te bestellen, maar leveringen hadden tot nu toe niet plaatsgevonden. De klanten die zich al hadden ingeschreven op de Note 7 krijgen van Samsung ter compensatie voor het lange wachten een geheugenkaart van 128GB meegestuurd.

Het toestel wordt dus vanaf 10 oktober beschikbaar in Nederland, maar zal nog niet in de algemene verkoop gaan. Samsung weet nog niet vanaf wanneer het toestel in de winkels zal liggen, maar stelt die datum binnenkort te zullen onthullen. Enkel de nieuwe toestellen komen naar de Nederlandse markt. Het gaat daarbij specifiek om toestellen in een verpakking met daarop een zwart icoontje dat aangeeft dat het om het nieuwe toestel gaat.

De afgelopen tijd was er namelijk behoorlijk wat kritiek op Samsung. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou zijn nieuwe vlaggenschipmodel te graag voor de Apple iPhone 7 uitgebracht willen hebben en daarom bepaalde zaken, zoals veiligheidscontroles op de accu’s, minder streng uitgevoerd hebben. Dat kon er uiteindelijk toe leiden dat enkele batterijen van Galaxy Note 7 toestellen ontploften.

Die gebeurtenissen leidden er ook toe dat de verkoop van de Galaxy Note 7 tijdelijk opgeschort werd. Er vonden voor die tijd in totaal 35 incidenten plaats. In sommige landen, waaronder de Verenigde Staten, lanceerde Samsung daarop een grootschalige terugroepactie en in andere landen – waaronder Nederland – besloot het bedrijf de release uit te stellen.

In onze preview schreef Coen dat de Galaxy Note 7 op vrijwel alle vlakken een verbetering is van eerdere modellen.