Apple lijkt weer de overstap te gaan maken naar GPU’s van Nvidia voor nieuwe Mac-computers. Op dit moment maakt Apple nog gebruik van videokaarten van Nvidia’s grote concurrent AMD, maar als we de vacatures bij Nvidia mogen geloven duurt dat niet heel lang meer.

Bij Nvidia zijn ze op zoek naar verschillende nieuwe personeelsleden en in de omschrijving staat dat zij hun steentje zullen bijdragen bij de ontwikkeling van nieuwe Apple-producten. Als we kijken naar het productportfolio van Nvidia dan ligt een overstap van GPU als enige voor de hand. De mobiele processoren van Nvidia kunnen al jaren geen potten meer breken en Apple heeft zijn eigen chipdivisie. Op grafisch gebied is Nvidia echter marktleider en beschikt het over de allersnelste GPU’s in de markt.

We wachten stiekem al maanden op een nieuwe lichting Mac-computers, maar Apple lijkt geen haast te hebben. Op dit moment zien we wel dat de uitverkoop van Mac-computers op gang begint te komen en meestal duidt dat op de komst van nieuwe modellen. Mogelijk krijgen deze al direct de beschikking over Nvidia-GPU’s, het zou echter ook kunnen dat Apple en Nvidia overeenkomsten hebben gesloten voor toekomstige modellen.

Binnen enkele weken verwachten we dat er veel duidelijk zal worden rond de nieuwe Mac’s van Apple. Zo komt er naar verluidt een nieuwe MacBook Pro, waarbij de functietoetsen zijn vervangen door een OLED-touchpaneel, waardoor de functietoetsen per applicatie zijn aan te passen.